Charlottes lækre luksus Hindbærsnitter

Hindbærsnitter er bare noget næsten alle kan lide - i hvert fald i vores familie - det søde, sprøde og det syrlige sammen gør bare noget godt til en kop lækre Cafe Latte - Disse er bagt med hindbærmarmeladen i - er jeg en anden opskrift på bloggen, hvor marmelade kommes i efter bagning.

Hvad er bedst - det skal DU selv bedømme

                         
Der bliver ca 16 hindbærsnitter af denne portion

Hvad skal du bruge:
En portion mørdej (opskrift nedenfor)

500 gr Hvedemel
160 gr Flormelis
1 nip fint salt
250 gr blødt smør - ikke for blødt (skal være rigtig smør)
2 æg i str. M/L

TIPS! Mørdejen kan bruges til mange andre bagværk og kan holde sig en uge på køl, så venter du gæster er det altid en god ide at have en portion liggende

Udover Mørdej skal der bruges:
1 glas god Hindbærmarmelade

Til glasur og pynt
400 gr. Flormelis
5-6 spsk kogende vand
evt. pastafarve hvis du ønsker andet end hvid
Usaltede grønne Pistacie nødder - de bedste er fra Exotic Mix her

Husk lav ikke glasuren for tynd - så løber den ud over kanterne på Hindbærsnitten

Sådan gør du:
Mørdej
Kom melet, flormelis og salt i en skål. Skær smøret ud i passende stykker og kom det i melblandingen og smuldre det så det lignede pamasanost. Saml massen med æg - forsigtig og ælt det ikke for længe.

Stilles på køl i min 1 time - pak det ind i husholdningsfilm og stil det i køleskab.

NÅR MØRDEJEN ER KOLD ER VI KLAR TIL UDRULNING.

Efter den 1/2 time tager du dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, ca. 3 mm tykke.
Jeg har valgt de skal være runde mine hindbærsnitter.
Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter
Du skal bruge 2 stk dejcirkler til hver hindbærsnitte (så lav et lige antal).

Hindbærmarmelade smørres nu på halvdelen af af cirklerne - hold dig et par mm fra kanten, så der ikke render for meget marmelade ud under bagningen.
Tryk evt. kanterne let sammen, så det meste af marmelade bliver hvor det skal.

Så er de klar til bagning - mums mums, kan næsten ikke vente

Læg de samlede Hindbærsnitter på en bageplade med bagepapir (jeg kunne have ca. 9 stk. pr. bagning).
Bag dem i ca. 15 min ved 200 grader varmluft i forvarmet ovn (tiden kan variere fra ovn til ovn, men de skal stadig være meget lyse når de er færdige). De må gerne virke lidt halvbagte - så bliver de ikke så hurtig tørre. Læg de færdigbagte snitter på en rist til afkøling inden de pyntes med glasur.


Hindbærsnitterne er klar til pyntning:
Hak pistiacienødderne fint (jeg havde købt dem Exoticmixi Torvehallerne)
Bland flormelis og vand godt.
Kom glasur-massen i en tyl-pose og kom det ovenpå hindbærsnitterne. Læg glasuren på et cirkler 1 cm fra kanten, så det ikke flyder ud over. Drys straks med pistacienødder og frysetørrede hindbærpulver.

Så er de klar til servering.

God Bagelyst fra Charlotte

Kommentarer

Populære indlæg