Chokoladekage med Hindbærmousse og Mascapone Creme
Hvem elsker ikke chokolade!!
Jeg synes især det er lækkert, når man kan kombinere chokoladen ind i en lækker kage med syrlige hindbær eller andet frugt.
Virkelig en kombination jeg elsker - hvad med dig?
Her får du en af mine ynglings-opskrifter, hvor ovenstående er opfyldt.
Vi kunne jo kalde kagen for Charlotte Chokolade Drøm
Det skal DU bruge:
KAGEN:
200 g blødt smør (ikke margarine)
200 g sukker
1 tsk. bagepulver
80 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade mellem 60-70%
3 æg
200 g sukker
1 tsk. bagepulver
80 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade mellem 60-70%
3 æg
Lidt smør til siderne af formen - brug bagepapir i bunden
MASCARPONECREME:
100 g blødt smør
300 g flormelis
200 g mascarpone
200 g mælkechokolade eller mørk chokolade, hvis du er mere til det.
HINDBÆRMOUSSE:
6 blade husblas
1 vaniljestang
40 g sukker
400 g frosne hindbær
½ l piskefløde
PYNT:
Sukkerkugler i forskellige størrelser fra
https://bagebixen.dk/product/crispy-kugler-elfenben-perlemor-special-moment/
https://bagebixen.dk/product/crispy-kugler-elfenben-perlemor-special-moment/
Sølvglimmer
Evt. lidt chokoladehjerter eller hvad du lige synes
Er du klar til at komme i gang med bagningen
Sådan gør DU:
Først bager vi chokoladekagen
Så går vi i gang med Hindbær-moussen
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne hindbær. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle lidt af. Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.
Så skal vi i gang med Mascapone-creme
Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascapone. Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og rør den i cremen.
Husk at smør og mascapone skal have samme temperatur.
Rør smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao ned i dejen. Smelt chokoladen, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør springformen (str. ca. 22-24 cm) med smør.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 40-45 minutter.
Lad den køle helt af på en rist.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 40-45 minutter.
Lad den køle helt af på en rist.
Når kagen er kølet af skæres den i 3 lige store bunde.
Beklæd springsformen med kageplast og du er nu klar til samling af kagen.
Så går vi i gang med Hindbær-moussen
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne hindbær. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle lidt af. Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.
Fordel halvdelen af hindbærmoussen på den første bund og søg for at komme helt ud til kanterne.Så har du den perfekte hindbær-mousse til DIN kage
Læg den anden bund på og pres den gerne lidt sammen, så moussen fordeler sig ens. Fordel så resten af moussen og sæt kagen på køl i ca. 3 timer, så moussen sætter sig.
Så skal vi i gang med Mascapone-creme
Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascapone. Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og rør den i cremen.
Husk at smør og mascapone skal have samme temperatur.
Du kan selv bestemme hvordan du pynter kage med Mascapone-creme, men jeg kan lavet som rosetter med en tyl 1M - det synes jeg bare giver et lækkert look til kagen.
Pynt til sidst med sukkerkugler, glimmer og chokoladehjerter.
God fornøjelse med bagningen - og husk du kan altid skrive til mig på cludvigsen@icloud.com hvis du har nogen spørgsmål til opskriften.Klar til servering til dine gæster
Kommentarer