søndag den 4. februar 2018

Lækre Fastelavnsboller med Hindbær-skum


Fastelavn er mit navn boller vil jeg have................... men bare rolig jeg laver ikke ballade, men derimod deler jeg opskriften med dig.
Disse fastelavnsboller kan spise som de er eller med lækkert luftigt hindbærskum.


Der bliver ca. 14-16 stk. af denne opskrift

Du skal bruge:
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hverdemel
1 1/4 dl mælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme (kan undlades hvis du ikke bryder dig om dette)

Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
250 g råmarcipan
Alle ingredienserne røres sammen
Du kan evt. bruge en Orange-, Skovbær- eller lakridsmarcipan hvis du ønsker anden smag. 
Så skifter du 125 gr af råmarcipanen ud med dem smag du ønsker

Hindbærskum:
1/2 liter piskefløde
1 lille glas god hindbær-marmelade eller friske hindbær.
Fløde piskes og hindbær kommes i - sprøjtes i kagerne med tyl 1M

Pynt: 
Disse kager et blot pyntet med flormelis, men vælger du at spise kagerne som de er, kan du komme glasur på og drys dette med usaltede hakkede pistacienødder - kan købes hos Exotic Mix HER

Sådan gør du:
Mælk, gær og sukker opløses. Mælken kan god lunes lidt med ikke for varm
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 min. og stilles i køleskab 20 min.

Herefter rullere dejen ud til en forkant med en tykkelse på ca. 4 mm.
Dejen skæres i firkanter 12x12 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15 gr. marcipanmasse

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
HUSK at lukke dem godt så marcipanmassen ikke "render" ud.
Bollerne stilles nu til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted eller brug hævningsprogram i ovnen hvis du har et sådan.

Efter hævningen pensles bollerne med æg. 
Bages ca. 12-14 min på 200 grader i varmluft (gerne 4D varmluft hvis du har det, så kan du have flere plader inden af gangen og de alle bliver perfekte).

Efter bagning skal bollerne afkøles. Derefter pyntes de med glasur eller hindbærskum.
Kun fantasien sætter grænser.

GOD FORNØJELSE MED BAGNINGEN
Send en kommentar