Flødeboller med hindbærskum og Ruby overtræk

Flødeboller er bare lækkert- bare en lille lækker mundfuld, hvor du kan tilsætte lige den smag der passer dig - det er kun fantasien der sætte grænsen.
Jeg kan godt lige at udfordre smage, men elsker nu alligevel den klassiske smag.
Denne flødeboller og både sød pga Ruby chokolade og syrligheden kommer fra hindbær.

Ja nok umiddelbart en af min favoritter.


Hjemmelavede flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Bunde
250 gr. Råmarcipan
30 gr. Flormelis

Flødebolleskum
125 gr. sukker
1/2 dl vand
60 gr, glukosesirup
75 gr pasteuriserede æggehvider
15 gr. sukker

Overtræk og pynt
300 gr. Ruby overtrækschokolade
ca. 20 gr. kakaosmør
Ca 10 gr. Frysetørret hindbærpulver
Lidt kokos og sølvglimmer til pynt

Link til Ruby chokolade Ruby Overtræks chokolade
Link til kakaosmør Kakaosmør

Sådan gør du 
Flødebolleskum Hindbær og marcipanbunde
Du kan vælge at bage dine bunde 5-8 minutter ved 180 grader (ikke varmluft) eller nøjes med at dyppe dem i chokolade eller rå marcipan Jeg har f.eks ikke bagt mine.
Jeg rullede marcipanen ud og og brugte en udstikker på ca. 4 cm - se nedenforSukker, glukosesirup og vand puttes i en gryde og skal koges, det skal op på 118 grader. Når din sukkermasse når ca. 118  grader pisker du dine æggehvider helt stive og tilsætter de 15 gr. sukker.
Når sukkermassen når de 118 grader, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne samtidig med at der piskes. Bliv ved med at piske til massen er afkølet og meget meget tyk. 
Bland frysetørret hindbærpulver i skummet - Pas på ikke, at spise det hele inden det skal bruges mums!

Sådan gør du
Sprøjtning af skummet på flødebollebundene
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl ca. 18-20 cm ved almindelige størrelse flødeboller eller 15-17 cm ved mini flødeboller. Der kan også bruges en stjernetyl, hvis man hellere vil det. Det giver flødebollerne et andet udseende.
Sprøjt det ud på bundene i fine toppe - kom helt til kanten af bundene.

Sådan gør du
Smelte chokolade kan være en kunst
Så skal der smeltes chokolade. Her bør man temperere sin chokolade så den ikke bliver grå, og flødebollen giver den helt rigtige knæk lyd når man tager en bid. Jeg smelter 2/3 i vandbad + kakaosmør, det skal gerne op på en ca. 48 grader. Herefter tager jeg skålen af vandbadet og hælder den sidste del chokolade i. Det afkøler chokoladen og den skulle gerne ned på en 29-30 grader. Rør til chokoladen er jævn og glat igen. Nu skulle din chokolade have den rigtige temperatur.

Med hensyn til at overtrække flødebollerne er der flere måder at gøre det på. Du kan tage en flødebolle på en gaffel, holde den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over med en ske. På den måde kan det overskydende chokolade løbe af igen og ned i skålen. Nemt og simpelt. Du kan også dryppe hele flødebollen ned i chokoladen og rulle den rundt. Den giver et rigtig fint resultat. Men det kræver at din flødebolle skum er godt sej og fast, ellers falder flødebollen i chokoladen. Jeg lod den dryppe lidt af inden jeg sætter den på et stykke bagepapir

Pynt med kokos og glimmer

Så er der serveret - kan holde sig i ca 3 dage (hvis du altså kan lade dem være så længe), skal ikke på køl blot stå køligt i en bøtte med tætsluttende låg.

Kan serveres til både hverdag eller til festlige lejligheder.
God fornøjelse og har du spørgsmål kan du skrive i kommentarer her på bloggen eller sende mig en mail på cludvigsen@icloud.com

Kagehilsner fra Charlotte

Kommentarer

Populære indlæg