Chokoladekage med Hindbærmousse og Mascapone Creme


Hvem elsker ikke chokolade!!
Jeg synes især det er lækkert, når man kan kombinere chokoladen ind i en lækker kage med syrlige hindbær eller andet frugt.
Virkelig en kombination jeg elsker - hvad med dig?
Her får du en af mine ynglings-opskrifter, hvor ovenstående er opfyldt. 
Vi kunne jo kalde kagen for Charlotte Chokolade Drøm


Det skal DU bruge:

KAGEN:
200 g blødt smør (ikke margarine)
200 g sukker
1 tsk. bagepulver
80 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade mellem 60-70%
3 æg

Lidt smør til siderne af formen - brug bagepapir i bunden

MASCARPONECREME:
100 g blødt smør
300 g flormelis
200 g mascarpone
200 g mælkechokolade eller mørk chokolade, hvis du er mere til det.
HINDBÆRMOUSSE:
6 blade husblas
1 vaniljestang
40 g sukker
400 g frosne hindbær
½ l piskefløde
PYNT:
Sølvglimmer
Evt. lidt chokoladehjerter eller hvad du lige synes

Er du klar til at komme i gang med bagningen 

Sådan gør DU:
Først bager vi chokoladekagen
Rør smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao ned i dejen. Smelt chokoladen, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør springformen (str. ca. 22-24 cm) med smør. 
Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 40-45 minutter. 
Lad den køle helt af på en rist.
Når kagen er kølet af skæres den i 3 lige store bunde.
Beklæd springsformen med kageplast og du er nu klar til samling af kagen. 

Så går vi i gang med Hindbær-moussen
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne hindbær. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle lidt af. Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen. 

Så har du den perfekte hindbær-mousse til DIN kage

Fordel halvdelen af hindbærmoussen på den første bund og søg for at komme helt ud til kanterne.
Læg den anden bund på og pres den gerne lidt sammen, så moussen fordeler sig ens. Fordel så resten af moussen og sæt kagen på køl i ca. 3 timer, så moussen sætter sig.


Så skal vi i gang med Mascapone-creme 
Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascapone. Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og rør den i cremen. 
Husk at smør og mascapone skal have samme temperatur.
Du kan selv bestemme hvordan du pynter kage med Mascapone-creme, men jeg kan lavet som rosetter med en tyl 1M - det synes jeg bare giver et lækkert look til kagen.
Pynt til sidst med sukkerkugler, glimmer og chokoladehjerter.

Klar til servering til dine gæster

God fornøjelse med bagningen - og husk du kan altid skrive til mig på cludvigsen@icloud.com hvis du har nogen spørgsmål til opskriften.

Kommentarer

Populære indlæg