Marcipan Konfekt med Salt Caramel

Elsker caramel, så hvorfor ikke prøve at kombineret dette med lidt lækkert Julekonfekt.
Denne type kunne jeg også finde på at bruge som erstatning for den traditionelle kransekage til Nytår.

 Der bliver mellem 20-30 stk. konfekt af portionen alt efter hvor store du laver dem

Du skal bruge:
350-400 gr. råmarcipan Odense Marcipan 
ca. 1 dl Flydende Salt Caramel - jeg har købt Joe & Seph's Salted Caramel (billede nedenfor)
Små bløde karamelstykker/fudge fra Odense Marcipan
Hvide små sukkerkugler til pynt
Guld Støv fra Odense Marcipan til den sidste finish
1 pose mørk overtrækschokolade

Sådan gør du:
Rul marcipanen i kugler i en størrelse der passer dig. Lav et hul i marcipan-kuglen med skaftet af en te-ske og kom salt caramel i hullet (fyld op til kanten). Jeg kommer caramel i en sprøjtepose og klipper et lille hul, så er det meget nemmere at få i uden at noget går til spild. 
Så skal der overtrækkes med mørk chokolade.

Smelt overtrækschokolade og temperere chokoladen, så den kommer under 40 grader (gerne omkring 32-35 grader), så får den den helt rigtige konsistens og "knæk" på chokoladen

Nu er du klar til at overtrække.
Pynt sukkerkugler, caramel fugde og guld støv

Klar til at nyde et stykke dejligt konfekt til kaffen eller gløggen!

God fornøjelse og Glædelig Jul

Denne Salted Caramel Sauce er den jeg har brugt.

Kommentarer

Populære indlæg