søndag den 31. januar 2016

Lækre fastelavnsboller med marcipanfyld

Så nærmer tiden sig fastelavn.
Herhjemme er vi ikke så meget for flødeskum og creme, så derfor er disse fastelavnsboller med marcipan-fyld en meget stor succes.
Måske og noget for DIG og DIN familie.

Der bliver ca. 15 stk af denne portion - afhængig af størrelsen du laver dem i.

Fastelavnsboller med marcipanfyld

Du skal bruge:
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hverdemel
1 1/4 dl mælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme (kan undlades hvis du ikke bryder dig om dette)

Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
250 g råmarcipan
Alle ingredienserne røres sammen
Du kan evt. bruge en Orange-, Skovbær- eller lakridsmarcipan hvis du ønsker anden smag. 
Så skifter du 125 gr af råmarcipanen ud med dem smag du ønsker

Glasur:
350 g flormelis 
1/2 dl varmt/lunken vand
Alle ingredienserne røres sammen - skal være lidt tykt så det ikke flyder helt ud.

Pynt: 
Jeg har brugt usaltede pistiacie nødder, da jeg synes det er utroligt dekorativt, men brug DIN fantasi

Sådan gør du:
Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 min. og stilles i køleskab 20 min.

Herefter rullere dejen ud til en forkant med en tykkelse på ca. 4 mm.
Dejen skæres i firkanter 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15 gr. marcipanmasse

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
HUSK at lukke dem godt så marcipanmassen ikke "render" ud.
Bollerne stilles nu til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted eller brug hævningsprogram i ovnen hvis du har et sådan.

Efter hævningen pensles bollerne med æg. 
Bages ca. 12-14 min på 200 grader i varmluft (gerne 4D varmluft hvis du har det, så kan du have flere plader inden af gangen og de alle bliver perfekte).

Efter bagning skal bollerne afkøles. Derefter pyntes de med glasur og dit pynt
Kun fantasien sætter grænser.

GOD FORNØJELSE MED BAGNINGEN
Send en kommentar