tirsdag den 20. januar 2015

Hvid Chokolademousse med makronbund

Lækker og nem dessert til din fest eller blot til lidt hygge i hverdagen

Der bliver 4 dessert-portioner i denne opskrift

Du skal bruge:
Moussen
150-200 gr god hvid chokolade
2 1/2 dl piskefløde
6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
50 gr rørsukker
300 gr makroner
1-2 dl portvin eller anden dessertvin efter smag 

Pynt
Jordbær til pynt
Lidt flormelis
Hakkede usaltede pistacienødder
Chokolade pynt efter egen fantasi

Sådan gør du:
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad, og afkøl det let.
Pisk fløde til skum og stil det til side.
Pisk æggeblommerne helt hvide med rørsukkeret, og rør den flydende chokolade i.
Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt af gangen.
Knus makroner i en frostpose og fordel den i bunden af hvert dessertglas.
Dryp dem derefter med portvinen. Undlades hvis desserten også skal være til børn.
Fordel derefter den hvide chokolade mousse over.
Stil glassene på køl i min. 4 timer.

Pynt med jordbær og pistacienødder og drys flormelis over ved brug af en si.
Sæt derefter dit chokolade pynt på desserten.

Klar til servering. Mums Mums :-)


Send en kommentar