lørdag den 7. juni 2014

Vanilje/marcipan cupcakes m/jordbær frosting

I dag leveret disse lækre cupcakes til et bryllup i Korsør. Skulle spises til deres reception, og håber selvfølgelig de var en succes!

                  

Vanilje/marcipan cupcake m/jordbær frosting
(Fyld af chokolade mousse i midten)
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker eller kornene fra 1 stang vanilje (god kvalitet)
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk (kan erstattes af appelsinsaft eller kokosmælk)
200 gr. smeltet smør
100 gr. råmarcipan

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Riv marcipanen og rør det i æggemassen. 
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. 
Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) 
Bag den midt i ovnen ved 175 grader uden varmluft i ca. 15. min.
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.
Så er de klar til chokolademousse i midten

Udhul dine cupcake med en cupcake-udhuler
Fyld chokolademousse i hullet og dæk til med lidt af det overskydende kage. 
Du kan selv lave en chokolademousse eller købe noget der blot skal blandes op med piskefløde, du kan også bruge Nutella eller karamelcreme. 

Jordbær frosting
Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
500 gr. flormelis
4 tsk. vaniljesukker, 2 tsk vanilje-ekstrakt eller kornene fra 1 stang vanilje
1 dl jordbær sirup (jeg har brugt den fra Roses)
100 gr. blendede jordbær (friske ikke frosne, da de indeholder for megen væske)

Sådan gør du:
Alle ingredienserne blander i en skål og piskes til en luftig creme med din elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug. Hvis den er for tynd tilsæt lidt mere flormelis 

Jeg har pyntet med friske jordbær og et hjemmelavet chokolade hjerte (mørk chokolade)


God fornøjelse med bagningen.
Kagehilsner Charlottes Cupcake Bakery 
Send en kommentar