lørdag den 14. juni 2014

Chokolade cupcakes med hindbær frosting

Næsten ikke til at modstå - frisk og lækker, ja lige til at spise       
         
                       ,
Chokolade/marcipan cupcake m/hindbær frosting
(Fyld af hindbær mousse i midten)
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk
150 gr. god mørk chokolade
2-3 spsk. Kakao
200 gr. smeltet smør
100 gr. råmarcipan
1 bakke friske hindbær

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Riv marcipanen og rør det i æggemassen. 
Smelt den mørke chokolade og vend det i æggemassen. 
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. 
Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) 
Bag den midt i ovnen ved 175 grader uden varmluft i ca. 15. min.
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.
Så er de klar til chokolademousse i midten

Udhul dine cupcake med en cupcake-udhuler
Fyld hindbærmousse og et helt hindbær i hullet og dæk til med lidt af det overskydende kage. 
Du kan selv lave en hindbærmousse eller købe noget der blot skal blandes op med piskefløde.

Hindbær frosting
Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
450 gr. flormelis
4 tsk. vaniljesukker eller 2 tsk vanilje-ekstrakt
1 dl hindbærsirup
125-150 gr friske hindbær 

Sådan gør du:
Alle ingredienserne blander i en skål og piskes til en luftig creme med din elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug.
Hvis frostingen bliver for tynd tilsæt mere flormelis. 

Jeg har pyntet med fondant blomster efter min kundes ønsker, men du kunne også pynte med lækker frisk frugt. 

God fornøjelsé med bagningen

Send en kommentar