Lakrids Cupcakes med Lime/Lakrids frosting

Disse lækre lakrids/lime cupcakes blev serveret i Profil Optik Skælskør til arrangement den 30.5.14
Der bliver ca. 20 almindelige eller 40 mini cupcakes af denne portion
Vanilje/lakridsmarcipan cupcake m/lakrids og lime
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk
200 gr. smeltet smør
100 gr. rå-marcipan
2-4 tsk lakrids granulat (helt efter din smag - jeg har brugt ca. 3 til en portion)

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Bland lakrids granulat i rå-marcipanen og riv det derefter groft.
Kom lakrids-marcipanen i æggemassen og rør rundt til det er fordelt.
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) 
Bag den midt i ovnen ved 175 grader uden varmluft i ca. 12 min. (kan varierer fra ovn til ovn)
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.

Lakrids/lime frosting
Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
450 gr. flormelis
4 tsk fin lakrids-pulver (mere eller mindre alt efter dig smag)
1 dl lime sirup eller saften fra lime, men stadig 1 dl
Sådan gør du:
Alle ingredienserne blander i en skål og piskes til en luftig creme med din elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug.

Jeg har pyntet med et bildæk lavet i fondant (da det passede til aftenens tema Drengerøvsaften og nogen er pyntet med jordbær og usaltede pistacienødder) 


God fornøjelse med bagningen og husk jeg kan også leverer direkte hjem til dig - bestilling gerne 6-8 uger inden brug

Kommentarer

Populære opslag