fredag den 18. april 2014

Lakrids cupcakes med lime og hvid chokolade

Lækre små lakrids cupcakes med lime og hvid chokolade

                   

                                 
Af portionen bliver 12 minicupcakes eller 6 alm. cupcakes - det nederste billede er pyntet med hindbær

Det skal du bruge:
Cupcakes
100g råmarcipan
2 tsk lakrids granulat
100 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
1 tsk lime saft
50 g hvid chokolade i god kvalitet

Lakrids frosting
75 g blødt smør (rigtig smør ikke margaringe
250 g flormelis
2 tsk fin lakridspulver (mere eller mindre efter smag)
4 spsk citronsaft (mere eller mindre efter smag)

Sådan gør du:

Cupcakes
Bland lakrids granulat i marcipanen og riv derefter marcipanen groft, og hæld den i en skål.
Hæld sukker i, og pisk det sammen.
Tilsæt blødt smør 
Pisk æggene i
Tilsæt citronsaft.
Vend mel i.
Hak chokoladen groft, og vend den i.
Fyld dejen i mini cupcakeforme 3/4, og bag kagerne ved 175 grader i cirka 15 min.
Afkøl kagerne, mens du laver smørcremen.

Lakrids frosting
Kom flormelis, smør, lakridspulver og citronsaft i en skål.
Pisk, indtil du får en let og luftig creme.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med stjernetylle 1M eller 2D (jeg har brugt 1M)
Drys med lidt lakridskrymmel og server til en kop Café Latte

God bagelyst!
Send en kommentar