torsdag den 6. marts 2014

Fastelavnsboller m/orangemarcipan

Lækre gammeldags fastelavnsboller med et moderne strejf

                    
Du får ca 20 stk. fastelavnsboller af denne portion

Du skal bruge:
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hverdemel
1 1/4 dl mælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme

Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
125 g orange marcipan
Alle ingredienserne røres sammen

Glasur:
350 g flormelis
Saft fra 1 eller 2 appelsiner
1/2 dl varmt vand
Alle ingredienserne røres sammen

Pynt: 
Fondant- eller marcipan blomster - efter egen fantasi!

Sådan gør du:
Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 min. og stilles i køleskab 20 min.

Herefter rullere dejen ud til en forkant med en tykkelse på ca. 4 mm.
Dejen skæres i firkanter 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15 gr. marcipanmasse

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
HUSK at lukke dem godt så marcipanmassen ikke "render" ud.
Bollerne stilles nu til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted

Efter hævningen pensles bollerne med æg. 
Bages ca. 8-10 min ved 220 grader C i alm. ovn (altså ikke varmluft)

Efter bagning skal bollerne afkøles. Derefter pyntes de med glasur og dit fondant-pynt.
Kun fantasien sætter grænser.

Send en kommentar