onsdag den 19. februar 2014

Sunde boller

Så er opskriften her endelig.
Sunde boller som er nemme at lave og som smager og mætter fantastisk.
God ide til madpakken eller blot til hygge på en regnvejrsdag!

                     
Der bliver ca. 12-14 boller af portionen alt efter hvor store du laver dem

Du skal bruge:
500 gr spelthvedemel
150 gr grahamsmel
150 gr fuldkornshvedemel
300 gr skyr naturel
50 gr gær
25 gr FiberHUSK
5 dl koldt vand
Lidt solsikkekerner
Lidt hørfrø
1 æg til pensling af bollerne

Sådan gør du:
FiberHUSK piskes i vandet og det bliver til en gele-agtig masse.
Gæren opløses i skyr og der kommes solsikkekerner i efter smag.
FiberHUSK massen blandes i skyr- og gærblandingen og der skal røres kraftigt
Alt det forskellige mel tilsættes og æltes i blandingen
Tag dejen ud på bordet (som er meldrysset) og ælt det godt igennem, meget lettere på bordet end i skålen medmindre du bruger en køkkenmaskine. 
Læg dejen tilbage i skålen med et viskestykke over og lad det hæve i 30 min.

Efter hævning æltes dejen igennem på et meldrysset bord, da det godt kan være lidt klæberigt.
Skær 12-14 stk og form dem til boller.
Sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver igen i 30 min.

Tænd for ovnen på 190 grader varmluft
Inden bagning pensles boller med æg og drysses med solsikkekerner og hørfrø (dette kan skiftes ud med andre kerner - helt en smagssag! 

Bages i forbarmet ovn i ca. 20-25 min. indtil de er let gyldne.
Så skal de blot afkøles - så er der klar til hygge eller madpakken

God fornøjelse!


Send en kommentar