Flødeboller med passion og marcipanbund
Friske og lige til at spise - altid lækkert når ens "forsøg" bliver en succes
Prøv dem og risikere at blive afhængig!
Der bliver ca. 24 stk. flødeboller alt efter størrelsen du laver dem i
Hjemmelavede flødeboller med passion og marcipanbund
1 rulle marcipan
150 gr. sukker
1/2 dl vand
75 gr pasteuriserede æggehvider
150 gr. sukker
1/2 dl vand
75 gr pasteuriserede æggehvider
2-3 tsk frysetørret passionpulver
Ca. 300 gr. Mørk Overtrækschokolade 50-55%
Ca. 300 gr. Mørk Overtrækschokolade 50-55%
100 gr hvid overtrækschokolade
Kakaosmør til at fortynde chokoladen med (pulver eller fint hakket)
Kakaosmør til at fortynde chokoladen med (pulver eller fint hakket)
Kokosmel til pynt
Sådan gør du
Sådan gør du
Flødebolleskum
Skær marcipan i 24 skiver til bunde. Du kan vælge at bage dem 5-8 minutter ved 180 grader (ikke varmluft) eller nøjes med at dyppe dem i chokolade. Jeg har f.eks ikke bagt mine, men overtrukket dem med mørk chokolade 50-55%.
Sukker og vand puttes i en gryde og skal koges, det skal op på 115 grader. Når din sukkermasse når ca. 110 grader pisker du dine æggehvider helt stive.
Sukker og vand puttes i en gryde og skal koges, det skal op på 115 grader. Når din sukkermasse når ca. 110 grader pisker du dine æggehvider helt stive.
Når sukkermassen når de 115 grader, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne samtidig med at der piskes. Bliv ved med at piske til massen er afkølet og meget meget tyk.
Bland frysetørret passionpulver i skummet - mums!
Sådan gør du
Smelte chokolade kan være en kunst
Denne metode lånt af annetteskager.com og den virker for mig
Så skal der smeltes chokolade. Her bør man temperere sin chokolade så den ikke bliver grå, og flødebollen giver den helt rigtige knæk lyd når man tager en bid. Jeg smelter 2/3 i vandbad + kakaosmør, det skal gerne op på en ca. 48 grader. Herefter tager jeg skålen af vandbadet og hælder den sidste del chokolade i. Det afkøler chokoladen og den skulle gerne ned på en 31-33 grader. Rør til chokoladen er jævn og glat igen. Nu skulle din chokolade have den rigtige temperatur.
Med hensyn til at overtrække flødebollerne er der flere måder at gøre det på. Du kan tage en flødebolle på en gaffel, holde den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over med en ske. På den måde kan det overskydende chokolade løbe af igen og ned i skålen. Nemt og simpelt. Du kan også dryppe hele flødebollen ned i chokoladen og rulle den rundt. Den giver et rigtig fint resultat. Men det kræver at din flødebolle skum er godt sej og fast, ellers falder flødebollen i chokoladen. Jeg lod den dryppe lidt af inden jeg sætter den på et stykke bagepapir
Pynt dem med kokos efter behag
Så er der serveret - kan holde sig i ca 3 dage, skal ikke på køl blot stå køling i en bøtte med tætsluttende låg.
Mums mums mums!!!
Kommentarer