Flødeboller med lakrids og solbær med marcipanbund

Ingen har jeg selv prøvet at lave flødeboller - stor succes

                      
Der bliver ca. 24 stk. flødeboller alt efter størrelsen du laver dem i

Hjemmelavede flødeboller med lakrids/solbær og med marcipanbund
1 rulle marcipan 
150 gr. sukker
1/2 dl vand
75 gr pasteuriserede æggehvider
2-3 tsk fint lakridspulver 
Ca. 300 gr. overtrækschokolade 
Frysetørret solbærpulver til pynt
Groft lakridspulver til pynt
100 gr hvid overtrækschokolade 
Kakaosmør til at fortynde chokoladen med (pulver eller fint hakket)

Sådan gør du 
Flødebolleskum
Skær marcipan i 24 skiver til bunde. Du kan vælge at bage dem 5-8 minutter ved 180 grader (ikke varmluft) eller nøjes med at dyppe dem i chokolade. Jeg har f.eks ikke bagt mine, men overtrukket dem med mørk chokolade 50-55%. 

Sukker og vand puttes i en gryde og skal koges, det skal op på 115 grader. Når din sukkermasse når ca. 110 grader pisker du dine æggehvider helt stive. 
Når sukkermassen når de 115 grader, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne samtidig med at der piskes. Bliv ved med at piske til massen er afkølet og meget meget tyk. 
Bland den fine lakridspulver i skummet - mums!

Sådan gør du
Smelte chokolade kan være en kunst
Denne metode lånt af annetteskager.com og den virker for mig
Så skal der smeltes chokolade. Her bør man temperere sin chokolade så den ikke bliver grå, og flødebollen giver den helt rigtige knæk lyd når man tager en bid. Jeg smelter 2/3 i vandbad + kakaosmør, det skal gerne op på en ca. 48 grader. Herefter tager jeg skålen af vandbadet og hælder den sidste del chokolade i. Det afkøler chokoladen og den skulle gerne ned på en 31-33 grader. Rør til chokoladen er jævn og glat igen. Nu skulle din chokolade have den rigtige temperatur.

Med hensyn til at overtrække flødebollerne er der flere måder at gøre det på. Du kan tage en flødebolle på en gaffel, holde den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over med en ske. På den måde kan det overskydende chokolade løbe af igen og ned i skålen. Nemt og simpelt. Du kan også dryppe hele flødebollen ned i chokoladen og rulle den rundt. Den giver et rigtig fint resultat. Men det kræver at din flødebolle skum er godt sej og fast, ellers falder flødebollen i chokoladen. Jeg lod den dryppe lidt af inden jeg sætter den på et stykke bagepapir

Pynt med hvid chokolade, solbærpulver og det grove lakridspulver

Så er der serveret - kan holde sig i ca 3 dage, skal ikke på køl blot stå køling i en bøtte med tætsluttende låg.

Mums mums mums!!!

Kommentarer

Populære indlæg