mandag den 3. februar 2014

Blåbærcupcake med flødebolleskum

Prøv noget anderledes topping - nemlig lækkert flødebolleskum

                       

Opskrift svarer til ca. 24 stk. cupcakes i alm. størrelse

Vanilje Cupcake m/hvid chokolade og blåbær
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2,5 dl kokosmælk eller alm. Minimælk
200 gr. smeltet smør
100 gr. Hvid chokolade af god kvalitet
100 gr. Blåbær

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank og vend til sidst den hakkede hvide chokolade. 
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) og læg 3 blåbær i hver cupcake. 
Bag den midt i ovnen ved 175 grader uden varmluft i ca. 15. min.
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.
Så er de klar til frosting!

Flødebolleskum 
Opskrift lånt af Annetteskager.com
Du skal bruge:
150 gr. Sukker
75 gr. Pasteuriserede æggehvider
1/2 dl vand

Sådan gør du:
Sukker og vand puttes i en gryde og skal koges, det skal op på 115 grader. Når din sukkermasse når ca. 110 grader pisker du dine æggehvider helt stive. 
Når sukkermassen når de 115 grader, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne samtidig med at der piskes. Bliv ved med at piske til massen er afkølet og tykt.

Når cupcakes er afkølet er du klar til at tylle - jeg har brugt tyl 1M fra Wilton. 

God fornøjelse!
Send en kommentar