lørdag den 23. november 2013

Konfekt med lakrids og solbær

Så er konfekt produktionen gået i gang og det er mange spændende lækkerier at sætte tænder i

                   
Der bliver mellem 20-30 stk. af portionen alt efter hvor store du laver dem

Du skal bruge:
300 g råmarcipan Odense eller Anton Berg 
Halv pakke Johan Bülow lakrids marcipan eller mere alt efter din smag
3-4 spsk Karlsens Lakrids/Solbær sirup
2-3 tsk frysetørret solbær-pulver
Raw Liquorice pulver fra Johan Bülow 
1 pose mørk overtrækschokolade
1 pose hvid overtrækschokolade 
Gul-glimmer-flager
Guld-sukker-kugler
Måske lidt flormelis til æltning af marcipanen

Sådan gør du:
Ælt marcipanen og lakrids marcipan sammen og kom frysetørret solbærpulver og sirup i og ælt det godt sammen, så pulveren og siruppen og godt fordelt. Brug evt lidt flormelis hvis det er klistret. 
Rul en eller to pølser, tryk dem lidt flade og skær den i passende stykker.
Smelt overtrækschokolade og temperere chokoladen, så den kommer under 40 grader (gerne omkring 35 grader), så får den den helt rigtige konsistens på chokoladen

Nu er du klar til at overtrække. Overtræk først med den mørke og lad til størkne og derefter med den hvide chokolade. Dyp halvdelen af dit konfekt stykke i den hvide chokolade (se billede)
Derefter pynter du med Raw Liquorice pulver og frysetørret solbær-pulver.
Læg guld-flangerne på med en pincet og slut af med en guld-sukkerkugle.

Klar til at nyde et stykke dejligt konfekt til kaffen eller gløggen!

God fornøjelse og Glædelig Jul 
Send en kommentar