mandag den 11. november 2013

Jule-Cupcake med orange frosting og orange marcipan

     Cupcakes med julens krydderier   

               
                        

Cupcakes
(12 stk.)
200 gr. smør
175 gr. rørsukker
3 æg
1 spsk vaniljesukker
100 gr. revet marcipan (Odense Marcipan Orange)
1/2 dl appelsinsaft (gerne friskpresset)
3 spsk appelsin pasta
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
200 gr hvedemel
2 tsk bagepulver

Rør smør og sukker til en cremet masse og kom æggene i og pisk grundigt
Kom marcipan, appelsin saft, appelsin pasta, kanel, nelliker, kardemomme og vanillesukker i
og rør grundigt rundt i dejen

Så kommer du mel og bagepulver i som vendes i dejen
Så er det var at være klar til bagning

Bages 175 C i ca. 15-20 min.
Fyld kun formen halvt op - for de hæver rigtig meget!
Antallet er baseret på at man bruges alm. størrelse cupcake-forme og at de kun fyldes halvt op!

Appelsin frosting
400 gr. flormelis
150 gr. smør
1,5 tsk Vanille-sukker
2 spsk appelsin pasta

Alle ingredienser blandes i en skål og piskes til en luftig creme med elpisker. Når du kan trækkes frostingen op i en spids med din elpisker, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig.
Du kan evt. tilsætte lidt mere flormelis hvis den virker lidt for blød/tynd.
Send en kommentar