fredag den 29. november 2013

Honningkager med appelsinskal

Lækre svampede honning kager med blød og lækker chokoladeovertræk
Ingen jul uden honningkager

                          
Bliver ca 12-14 stk af denne portion
Jeg har valgt at lave dem i linseforme, men du kan også lave dem som en kage i en springform af helt almindelig størrelse ø22 cm

Det skal du bruge:
100 g smør (rigtig smør ikke margarine)
150 g sukker
1 dl acacie-honning
1 stort æg
1 dl kærnemælk
240-250 g hvedemel
1 bæger appelsinskal (skåret i stykker)
1 pose honningkage krydderi
1 pose mørk overtrækschokolade (Odense den størkner hurtigt uden at blive for hård)
1/2 pose hvid overtrækschokolade (til pyntning af honningkagerne)
12-14 stk. glansbilleder
12-14 stk. Linseforme

Sådan gør du:
Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det afkøle inden du fortsætter
Når det er afkølet til lunken tilstand tilsættes kærnemælk, æg, mel, appelsinskal og honningkage krydderi. Rør dejen grundig og kom dejen i smurte linseforme. Husk at formene ikke må fyldes helt, da honningkagen,så vil flyde udover kanten. 

Hvis kagerne bages i linseforme skal de have 22-25 min ved 140 grader varmluft
Bages kagen i springform skal den have 40-45 min ved 140 grader varmluft
Kan selvfølgelig variere lidt fra ovn til ovn, men pas på ikke at give dem for meget, så risikere du at honningkagerne bliver tørre.

Stil kagerne til afkøling på en rist
Når de er afkølet er de klar til pyntning med chokolade og glansbilleder

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikro ovnen og lad det temperere til en temparatur på under 40 grader (gerne 35 grader), så bliver chokoladen ikke hård, men lækker og blød. 
Dyp kagens øverste del i den mørke chokolade
Inden chokolade stivner lægger du et glansbillede på.

Når chokolade er størknet pynter du med den hvide chokolade.
Lige til at spise en gløggen eller kaffen

God fornøjelse og Glædelig Jul

Send en kommentar