torsdag den 14. november 2013

Hjemmelavede æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver smager bare lige lidt bedre!


                       
Ca 35-40 stk lækre æbleskiver

Hvad skal du bruge:
300 gr hvedemel
2 tsk rørsukker
5 dl kærnemælk
Reven skal fra en usprøjtet citron
4 æg
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker eller korn fra en stang vaniljer
1 tsk salt
Smør til bagning

Sådan gør du:
Bland mel, salt, natron, sukker og revet citronskal. 
Rør derefter kærnemælken i lidt af gangen så det ikke klumper. 
Rør først æggeblommer i, pisk derefter æggehvider stive og vend dem i dejen.

Kom en lille klat smør i hver hulning i æbleskivepanden. Fyld nu hvert hul op en ¾ med dej. Vend æbleskiverne med en strikkepind eller en gaffel, de skal bage ca. 6–7 minutter under svag til jævn varme.

Æbleskiverne smager bedst, hvis de kommer direkte fra panden, men de kan godt laves i forvejen og varmes op i ovnen, inden de serveres. Men det må ikke være ved for høj varme, så tørrer de ud.

Serveres med flormelis og en marmelade efter din smag - jeg elsker dog julemarmeladen fra Clara med alle julens krydderier - den kan købes i Kræmmerhus Slagelse eller Næstved
Send en kommentar