mandag den 24. juni 2013

Mandelkage m/hindbær-mousse og frisk frugt

En lækker og frisk kage, som vi brugte til dessert Skt. Hans Aften
Du skulle prøve den!

Mandelbunde
Det skal du bruge:
1 vanillestang
3 æg
140 gr sukker
75 gr hakkede mandler
120 gr mel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
Pisk sukker, vanille og æg tykt. Bland hakkede mandler, mel og bagepulver. 
Vend mel og mandler forsigtigt i æggeblandingen. 
Smør en springform (ca. 21 cm) og kom dejen i. 
Bages 20-25 min ved 175 grader (alm. ovn). Kagen skal være gylden.
Når den er kølet helt af deles den i to med i skarp kniv.

Hindbær fyld
Det skal du bruge:
1 vanillestang
6 blade husblads
300 gram hindbær
70 gram sukker
½ liter piskefløde

Sådan gør du:
Læg husblads i blød i koldt vand i ca 30 min. Varm sukker, vanillekorn og hindbær.
Pisk fløden let. 
Vrid husbladsen og smelt den i den varme hindbærblanding. 
Hæld i en ny skål. Pisk ca. 1/3 af den piskede fløde hurtigt i. 
Vend derefter den sidste 2/3 af fløden i forsigtigt. 

Samle kagen
Sådan gør du:
Brug den springform der er bagt i og kageplast. Læg den ene bund nederst, fyld ca. 1/3 af
fyldet i. Put den næste bund i, pres let. Fyld 1/3 af fyldet i. 
Dæk kagen og stil i køleskab i et par timer, gerne natten over. 
Den sidste 1/3 fyld gemmes til pynt.

Pynt
Det skal du bruge:
150 gram hakkede mandler
1/3 fyld
Lidt jordbær, blåbær og hindbær
Usaltede pistacienødder

Sådan gør du:
Det overskydende fyld er blevet stift i køleskab og piskes let med et piskeris. Alle sider smøres
op, en lille klat kan evt. gemmes til rosetter. Kagen pyntes med hakkede den fristke frugt, mandler, pistacienødder og til sidst nogle rosetter af fyld.

Jeg har pyntet kagen med lidt chokolade-gitter, men brug fantasien og lave din egen kage!
Velbekomme og god fornøjelse.

Send en kommentar