onsdag den 19. juni 2013

Chokoladekage a la Charlotte

Rigtig lækker chokolade-kage, som er nem at lave og som smager skønt.
Jeg fik en 1. plads med denne kage i Kagekampen sæson 1 på Kanal 5 - jubii :-)

 Chokoladekage a la Charlotte
med mælkechokoladecreme og frysetørrede jordbær

KAGEN:
200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk. bagepulver
80 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade mellem 60-70%
3 æg

MÆLKECHOKOLADECREME:
100 g blødt smør
300 g flormelis
200 g mascarpone
200 g mælkechokolade

PYNT:
50 g høvlet mørk chokolade
50 g frysetørret jordbær
4 friske jordbær til pynt
250 gr. Overtrækschokolade mørk 

lidt smør til formen

Rør smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao ned i dejen. Smelt chokoladen, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør springformen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 45-50 minutter. Lad den køle helt af på en rist.
Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascarpone. Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og rør den i cremen. Kom den afkølede kage tilbage i formen eller over på et fad, og fordel chokoladecremen over.
Drys med chokolade og frysetørret jordbær
Send en kommentar