mandag den 15. april 2013

Red Velvet Cupcake m/Creme Cheese Frosting

Så fik jeg prøvet de berømte Red Velvet cupcake - de er dekorative og så smager de fantastisk
Jeg har pyntet dem med en Creme Cheese Frosting

Opskriften passer til ca. 12-14 stk cupcakes

Red Velvet Cupcake
Du skal bruge:
125 g mel
1/4 tsk. salt
1 spsk kakao (10 g)

60 g smør
150 g sukker
1 stort æg
½ tsk. vanille essens
120 ml kærnemælk
1 spsk. rød farve (jeg har brugt pastafarve, da det farver bedre end frugtfarve)
½ tsk. hvidvinseddike
½ tsk natron
1/4 tsk. bagepulver
 

Sådan gør du:
Alle ingredienser bør have stuetemperatur inden du begynder
Mel, salt, kakao og bagepulver blandes sammen i en skål

Kærnemælk og rød farve blandes sammen. Smøret og sukker piskes hvidt og luftigt. 
Ægget tilsættes.  Tilsæt vaniljen. Skiftevis tilsættes mel blanding og kærnemælks blanding til sukkerblandingen. 
I en lille skål hældes eddiken og natron tilføjes. Rør hurtigt rundt og tilsæt det til dejen. Rør det hele sammen og hæld straks dejen op i formene, ca. 1/3 del fyldt. 
Kagerne bages ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.


Creme Cheese Frosting med fløde
Du skal bruge:

120 g smørost
1/4 tsk. vanilje essens
30 g flormelis

100 ml fløde
 

Sådan gør du:
Smøreosten piskes til den er glat og blød. Vanilje og flormelis tilsættes.  
Tilsættes fløden lidt af gangen. Det hele piskes indtil cremen bliver så tyk så du kan sprøjte med den. Det kan du se ved at stikke en ske ned i skålen, står der spidser op er den god nok.

Til den her cupcake har jeg brugt Røde cupcakeforme, og det er tyllet på med 2D tyllen fra Wilton, samt røde sukkerhjerter og usaltede pistacie nødder til pynt.

God fornøjelse
Send en kommentar