tirsdag den 12. februar 2013

Gammeldags Fastelavnsboller

Fastelavn er mit navn............. så nu må I hellere få opskriften inden der bliver ballade!

Du får ca. 20 stk. lækre fastelavnsboller med denne opskrift!
Du skal bruge:
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hverdemel
1 1/4 dl mælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme

Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
Alle ingredienserne røres sammen

Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao (kan udelades hvis du ønsker hvis glasur - tilsæt blot 20 g mere flormelis)
1/2 del varmt vand
Alle ingredienserne røres sammen

Pynt: 
Figurer lavet i hvid fondant farvet med pastafarver - efter egen fantasi!

Sådan gør du:
Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes i 5 min. og stilles i køleskab 20 min.

Herefter rullere dejen ud til en forkant med en tykkelse på ca. 4 mm.
Dejen skæres i firkanter 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges ca. 15 gr. marcipanmasse

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
HUSK at lukke dem godt så marcipanmassen ikke "render" ud.
Bollerne stilles nu til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted

Efter hævningen pensles bollerne med æg. 
Bages ca. 8-10 min ved 220 grader C i alm. ovn (altså ikke varmluft)

Efter bagning skal bollerne afkøles. Derefter pyntes de med glasur og dit fondant-pynt.
Kun fantasien sætter grænser.

God fornøjelse og kom gerne med en melding her på siden, hvad du synes!
Send en kommentar