Vanilje/Marcipan Cupcake m/Salted Caramel og Lime Frosting

En cupcake er ikke altid bare en cupcake - den lille kage er helt speciel - høj intens smag og som flere sagde "de smagte himmelsk".

Den 9.4.2022 åbnede 2 af "mine" fantastiske piger/veninder deres Livsstilsbutik ByStrand og her havde jeg fornøjelsen af, at servere disse små himmelske cupcakes til deres åbningsdag.

Mange spurgte på opskrift på kagerne og det deler som selvfølgelig som altid med jer.

 "Mange sagde - de smager himmelsk"

Til jer der ikke selv ønsker at bage - kan disse bestilles ved at skrive til mig på mail, så sender jeg et uforpligtende tilbud.


Dette er Mini Cupcakes og der bliver ca. 48 stk af denne portion
(Fyld af Salted Caramel i midten)
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker eller kornene fra 1 stang vanilje (god kvalitet)
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk (kan erstattes af appelsinsaft eller kokosmælk)
200 gr. smeltet smør
100 gr. råmarcipan
1 ds Joe & Sephs Salted Caramel (kan købes i Bilka - se billede længere nede)

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Riv marcipanen og rør det i æggemassen. 
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. 
Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) 
Bag den midt i ovnen ved 175 grader uden varmluft i ca. 11 min. (kan variere fra ovn til ovn)
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.
Så er de klar til karamel i midten

Udhul dine cupcake med enden af en te-ske
Fyld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt det i hullet du har lavet - se billede nedenfor:
 

Lime Frosting

Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
450 gr. flormelis
4 tsk. vaniljesukker eller 2 tsk vanilje-ekstrakt
1/2 - 1 dl lime sirup (prøv dig frem så den ikke frostingen ikke blive for tynd.

Pynt
1 pose Karamel Fudge fra Odense Marcipan
Usaltede konditor grønne pistacienødder
1 pose chokolade kugler fra Special Moments til toppen

Sådan gør du:
Smøret pisker jeg til det er helt hvidt inden resten af ingredienserne kommes i, synes det giver frostingen en bedre smag.
Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug.

Nu er vil klar til at pynte CUPCAKESSSSSSS!!

Jeg bruger næsten altid tyl 1M.

Gør klar til pyntning - hak din pistacienødder og karamel-fudge helt fint (ikke for store da dette er en mini cupcake) - og prikken over i'et Ckokolade/sukkerkuglen fra Special Moments.


Link til produkter brugt i denne opskrift

Usaltede konditor Pistacienødder Exotic Mix eller Bagebixen

Speciel Moments Chokolade/ Sukkerkugler Bagebixen - dem jeg har brugt er størrelse medium/mat - de fås i 3 størrelser og mange farver

Salted Caramel Joe & Seph's fås i Bilka - se billede nedenfor

Super god Bagelyst og skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål eller andet.

 Der skal altid være plads til en Cupcake mere!

 

Kagehilsner fra Charlotte

Charlottes Cupcake Bakery

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Populære opslag