LÆKRE SUNDE GULRODSBOLLER MED KERNER


Er der noget bedre end nybagte boller...... hjemme hos mig er det altid en succes.
Vi tænker også på at bollerne gerne må være sunde og fylde på det gode måde i maven.
Disse kan spises både morgen, middag og aften - men smør eller bare som den er.

God bagelyst - nedenfor kommer opskriften til DIG



Der bliver ca. 12-14 boller af denne opskrift

Hvad skal DU bruge: 
150 gr revne gulerødder
2 tsk stødt kanel
1 spsk honning
1 æg
1 dl skyr
1 spsk rapsolie
1 dl minimælk
25 gr gær
4 spsk aolsikkekerne
450 gr hvedemel eller fuldkornshvedemel 

Sådan gør DU:
Opløs gæren i mælken - pas på at mælken kke bliver for varm - helt kun omkring 32 grader.
I mælken og gær-blandingen kommer du nu olie, skyr æg, honning, kanel, solsikkerkerner og de revne gulerødder og rør det sammen.
Kom mel i blandingen til det er en ensartet dej.
Brug håndkraft eller en røremaskine.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time, så det hæver til dobbelt størrelse.

Nu er dejen færdig med at hæve og DU er klar til næste skridt

Del dejen i 12-14 lige store stykker og kom det på en bageplade med bagepapir.
Dejen efterhæver i ca, 20-25 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt bollerne ind når ovnen har nået den rette temperatur.
Jeg har ikke penslet bollerne med noget, men det bestemmer du selvfølgelig selv. Kan evt. pensles med vand, mælk eller æg.

Boller bages i 12-15 min. til de er lækre gyldne.
Bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

MUMS MUMS! så er der serveret og dømt hygge i familen

God bagelyst fra Charlotte
Charlottes Cupcake Bakery

Kommentarer

Populære opslag