fredag den 29. november 2013

Marcipan konfekt med Bailey

Ikke med så lækkert som en Bailey til kaffen, så hvorfor ikke komme det i et stykke lækkert julekonfekt. 
Du skylder dig selv at prøve.......

                       
Der bliver mellem 20-30 stk. konfekt af portionen alt efter hvor store du laver dem

Du skal bruge:
300 g råmarcipan Odense eller Anton Berg 
1 dl original Bailey
50 g usaltede pistacie-nødder
1 pose mørk overtrækschokolade
1 pose hvid overtrækschokolade 
Guld glimmer til pynt
Måske lidt flormelis til æltning af marcipanen

Sådan gør du:
Ælt marcipanen og Bailey sammen. Her kan du måske få brug for lidt flormelis, hvis marcipan-massen bliver for klistret
Rul en eller to pølser og skær ud i passende stykker.
Smelt overtrækschokolade og temperere chokoladen, så den kommer under 40 grader (gerne omkring 35 grader), så får den den helt rigtige konsistens på chokoladen

Lav små gitter af den mørke chokolade på et stykke bagepapir og start ikke på at overtrække før hjerterne er stivnet.

Nu er du klar til at overtrække. Først med den mørke chokolade og når det er stivnet, så overtrækkes med det hvide på den øverste del af konfekten. 
Derefter pynter du med hakkede usaltede pistacie-nødder og frysetørrede hindbær, læg gitter i mørk chokolade på inden den hvide chokolade stivner..
Drys til sidst med guld glimmer. 

Klar til at nyde et stykke dejligt konfekt til kaffen eller gløggen!

God fornøjelse og Glædelig Jul

Send en kommentar